Dag 5: Min favorithäst ♥

  Min favorithäst är Sally :D Hon står på Stjärnholm och är en 11-årig tinkerhäst :) Hon kom till Stjärnholm i maj 2007. Hon är helt underbar att rida men kan va lite stark ibland :) Sally är den största av tinkerhästarna på Stjärnholm och är en stor häst, inte ponny :) Fast det tänker man inte på när man är inne i boxen eller när man rider henne. Hon känns som en ponny och är inte så skumpig i traven. I galoppen är hon väldigt stark och man få ta i rätt mycket för att svänga om man går på volt. I sin box har hon en lucka som hon kan öppna själv, och alltid när det är matdags sticker hon ut huvudet för att sno en tufs med hö xD


Har inga bilder på henne som jag tagit så tar några bilder från Stjärnholms hemsida :)

Sötnos :) ♥

Hur söt får man va!? :O


Dag 4: Min bästa vän ♥

  Min bästa vän är Stella. Vi har känt varandra sen jag va ett år och hon två sägs det ^^ Precis som alla andra vänner har vi våra gräl. Men det slutar med att vi blir sams de flesta gånger. Stella är en väldigt glad och trevlig tjej som (jag tror) gillar att släpa upp folk ur sängen i gryningen. Hon släpar också med sig sin kamera nästan överallt också kom jag på nu. Stella har ett stort intresse för hästar och har nästan aldrig en "hästfri" vecka. Hon har jobbat hårt med hästarna för att komma dit hon är idag, men det är nog en liten gnutta tur också :)
  Jag tror att jag gillar att va med henne för att hon är rolig och alltid hittar på nåt att göra. Fast ibland blir det bara att titta på film, sitta vid datan eller glo på tv tillammans när jag vägrar gå ut (a) Fast ibland kan hon få för sig att vi ska cykla till Nyköping bara för att äta på McDonalds. Och självklart änger jag på då. På sistone har hon, så fort hon är hos mig, velat ha makaroner och min sås. Det är gott, men inte så gott att man vill äta den  hela tiden tycker jag ^^ Fast smaken är som baken :)

Några bilder:


Kryssningen i våras :) ♥

Beten för några år sedan :) Kasper sitter bredvid Stella :)

Stella vid min ancient data :) Som tur är har jag en nyare nu :D


Jahapp

Idag blir det nog ut o gå med mamma. Måste gå ner i vikt ni vet ;D Fast först måste jag äta nåt :O Min mage kurrar o ja mår illa :/ Hoppas mamma tar med pizza på vägen hem ^^  Får nog gå rätt långt tror jag xD

Dag 3: Mina närmaste vänner+bilder

  Jag har en hel del vänner. Men mina tre närmaste vänner som jag är med näst intill varje vardag när det är skola är Hilma, Maja och Natha.
  Maja har jag känt sen innan vi började skolan. Vi bodde/bor på samma gata så vi lekte väl en hel del antar jag. Sen hamnade vi i samma klass i "nollan". Det fanns Förskoleklass G och Förskoleklass H. Jag o Maja gick i G :D
  Hilma började jag lära känna i ettan tror jag när båda förskoleklasserna sattes ihop och blev en stor "etta". Vi har haft våra gräl genom tiderna, men jag tror det beror på att vi båda ville "leda" vår lilla grupp vi hade då. Men jag tror att vi blev rätt nära vänner då. Kom på att hon också bodde på samma gata, men tror att hon flyttade innan eller strax efter vi börjat skolan.
  Natha däremot har jag bara känt sen sexan. Hon är Hilmas syssling. Natha gick med i vår grupp som blev två personer större det året. Ibland kom det in en tredje också. Så i gruppen va vi nu Jag, Hilma, Maja, Natha, Felicia och ibland hennes lillasyster, Julia. Om det blev bråk när gruppen va så stor va det oftast mellan mig o Hilma. Då delades gruppen upp. Då blev det jag o Maja och Hilma, Natha, Felicia och Julia. Men när vi slutade sexan hamnade jag o Natha i samma klass, Hilma o Maja i samma klass och Felicia o Julia började på nån skola i Nyköping. När jag o Natha började sjuan va vi vänner, men när vi slutade sjuan var vi mycket bättre vänner o kände varandra mycket bättre. Nu har vi rätt många smeknamn på varnadra, t.ex. D.J och Sparrow.

Det känns som att jag skulle kunna skriva så mkt mer, men då blir det för mkt ^^ Så det får räcka så o så skriver jag om nåt annat imorn :)

Olivers ryggsäck
Natha har väska på ryggen :)

Bättre bild på Natha :)

Hilma :)

Maja fipplar med mobilen o märker inte att jag tar kort (a)


Dag 2: Vad jag gör till vardags :)

På min lediga tid gillar jag att rida o pyssla med hästar. Ibland försöker jag få tag på nån att göra nåt med, men det brukar sluta med att jag ligger på soffan o glor på tv eller har datorn som sällskap. Jag kan bara meddela att på tisdagar mellan klockan 21.00 och 22.00 fins det INGET att titta på! Då får man sitta o läsa en timme istället (a) Mina helger kan va precis hur som helst! Om jag är hos mamma är det väl ungefär som till vardags. Kanske är lite mer aktiv ;) Fast klockan tio börjar The Hnks ;D Men om jag är hos pappa blir det tungt arbetet om det är bra väder :O Just nu håller vi på och riva torpet som ligger på vår tomt. Där ska pappa sen bygga ett garage med gästrum :) Torpet byggdes typ 1946 tror jag så det är inte så gammalt om man tänker på äldre hus ;) Fast om man har tur kanske det blir en tur på motorcykeln eller kanske en sväng ut på sjön :) 


Jag & Emilia för typ ett år sedan :)


Dag 1: Mig själv ☼

Jag är en tjej på 13 (snart 14) år. Jag älskar att hålla på med hästar men har inte någon egen häst eller medryttarhäst. Jag rider på Stjärnholms ridskola och har ridit där runt 3 år. Jag är typ 162 cm lång. Jag har blåa ögon och mörkblont/brunt, kortklippt (sen nyligen) hår, fast jag ska nog färga det blont snart :) Jag gillar att åka utomlands och gör det ungefär en gång varje år. Ibland blir det mer än så ;D Om man har tur kan det bli en kryssning att toppa utlandsresorna med :) O då får man ju alltid hoppas att en kompis kan följa med. De två senaste gångerna har Stella fått följa med. Bilden nedanför är på mig från den senaste kryssningen i våras ↓ Jag har sju katter o en vovve. Hunden heter Trixie (vilket ni borde veta vid det här laget) och katterna heter Qorpus, Jatzy, Emmie (♥), Crille (♥), Kajsa (Afrodite), Viola och Nadde (Nadal). Min fina mor hade en uppfödning förut o vi födde upp renrasiga Norska skogkatter :) Vi har haft 12 katter som mest tror jag :S O kissekattungarna är så gulliga :3

Eh, jag vet inte vad jag ska skriva mer så det får väl duga? Hoppas de iallafall :) Några bilder:


Gamla frillan, har ingen bild på nya :S

Kajsa (Afrodite) :)

En bild på (dåvarande) valpen Trixie o en suddig Nadde (Nadal) :)

En bild från kryssningen (fotograf: Stella)
Tro det eller ej men det är inte snö utan is o under isen
 ligger östersjön ^^


Listan som Viktoria LOVAR att fixa varje dag!!!

  1. Mig själv ,allmänt hur jag är som person hur jag ser ut m.m
  2. Vad jag gör till vardags
  3. Mina närmaste vänner + bild på dem
  4. Min allra bästa vän och varför den är det
  5. Mina absoluta favorit hästar + skriva lite kort om dem
  6. Den bästa filmen jag sett + skriva varför den är den bästa
  7. Vad det var som fick mig att börja rida
  8. Det mysigaste jag vet att göra
  9. Det läskigaste jag kan komma på som jag har gjort
  10. Mitt absoluta favorit häst minne
  11. Mitt favorit land och varför
  12. Den vackraste/bästa låten jag vet
  13. Mitt favorit ämne i skolan och varför
  14. Den första hästen jag red och beskriva om hur det gick

Listan gjord av Stella ♥


Nu ger jag Viktoria följande uppdrag! ♥

Eftersom att hon är lite småkass på att uppdatera så tänker jag göra en lista åt henne som hon ska följa varje dag!
Dag1 är idag!!!
Men listan kommer i nästa inlägg ^^
/ Stella min blogg^^)


Idag :)

Idag på förmiddagen var jag en kortis med Stella :) Vi gick ner till skolan och käkade körsbär ^^ Det va gott :D Sen skulle hon till sitt gamla boende och hämta en ryktväska o jag hängde med. Sen skjutsade hon mig på cykeln tillbaka till skolan o så gick jag hem därifrån. Om ungefär en och en halv timme kommer pappa och hämtar mig. Då ska vi til Kricke, pappas sambos (cia) dotter :) Hon fyller år om en månad tror jag :S O jag fyller år om mindre än en månad :D Men imorn ska Stella sova över så då blire Eclipse :D Fast på dagen ska vi in till Hööks i Nyköping och jag ska köpa en ridväst och kanske ett par ridbyxor om det finns några snygga ^^ Sen på torsdag ska jag hjälpa pappa med att tvätta båten. Han är liksom en sån där båtmänniska som håller på med det där havstulpan-exprimentet :) Han va t.o.m på tv en gång. Han sa fipplidutt då o det kommer han få äta upp ett tag ^^ Men nu ska jag kolla på tv :) Ses!


Blev en liten Tassen bild :3 Visste inte va jag skulle lägga upp annars :S

Dumma mig!

Nu har jag inte bloggat på ett tag igen! Attans skitstropp xD Men inatt iallafall så sov Stella hos mig :D ♥ Vi kolla på två filmer :D Twilight och New Moon (a) Blir väl Eclipse snart nån gång också :) Vi satt och sa vad de skulle säga hela tiden O.o Men det va skoj iallfall :D Innan vi skulle börja kolla på New Moon såg jag hur det blixtrade till ute o sen kom det världens muller efteråt :O Så Stella gick ut o började filma o hoppades på att det sklle komma en till blixt, men det kom inte förns senare :/ Men vi kolla klart på New Moon också o då va klockan typ halv ett kanske. Då gick upp till mitt rum och klätrade ut genom fönstret för att sätta oss på taket ^^ Vi satt där ett tag o sen PANG!!! Vi blev bländade av en blixt o sen mullret efteråt va sjukt awesome :D Stella filmade själva blixten men hon fick inte med mullret :( Fast det kom ju fler blixtar efteråt ^^ Men vi gick väl iallafall lo la oss vid typ halv två om inte senare -.- Så nu är jag trött för Stella drog upp mig klockan tio :/ Men NU ska jag leta upp en låt på youtube så vi hörs :)


Robert Pattinson (Edward) :D

Peter Facinelli (Carlisle) :D

Taylor Lautner (Jacob) :D :D

Kellan Lutz (Emmet) :D

Hilma frågar ^^

Hilma om Stellas Svar :D:
Asså hur gör man såhär, typ lägger upp kommentarerna o svaren?
det är fett med komplicerat.... hehe. kan du kanske hjälpa mej på något sätt? :P <3
________________________________________________________

Mitt svar:

Jag bara kopierar kommentaren och vem som har skrivit den på vilket inlägg och lägger upp det som nytt inlägg :) Sen är det ju liksom upp till var och en hur man vill göra ^^ Man kan ju annars svara genom att kommentera bloggen till den som frågade :)<3

Snart blir det att åka till pappa :)

 Igår fyllde min älskade far år så idag ska han firas :) Åker om typ en och en halv timme :/ Blir mkt vänta :(

Idag tvingade Stella upp mig klockan åtta -.- Vi hade gått o lagt oss vid typ halv två så snacka om att jag va trött!! Men så fort Stella dragit gick jag o la mig på soffan o somna typ direkt (a) Mamma ringde klockan 11.11 exakt och väckte mig men jag somnade snabbt om :D Sen ringde hon igen klockan 12.34 o sa att ja skulle upp -.-
Vi höres!!


Min lilla mor på Beten för två år sen :)

Pappa i julas :)


:)

Sitter nu i köket omringad av mörker :) Stella hoppade precis in i duschen efter att hon själv bloggat :)

Mamma o brorsan åkte till morfar i strandstuviken ungefär klockan två idag :) Då spelade jag till klockan sex typ för då kom Stella :D Ungefär fem minuter senare började hon tjata om makaroner ^^ Så jag gick till kylen och tog fram mjölk och creme fraiche (stavas tydligen så) och började leta efter grädde, men det hade i tydligen inte... Så jag fick nöja mig med mjölken och creme fraichen. MEN då såg jag att creme fraichen va möglig :S så jag snodde pengar från mamma så åkte vi ner till Tempo och käka pizza :) Mycket enklare så (a) Sen cykla vi hem igen och hämta hunden o så drog vi till kollonin :) Fast på vägen sprang vi (jag) in på Tempo igen och köpte två flaskor Cuba Cola :D på kollonin kastade vi med nån mysko tennisboll med snöre :S fast det funka om man stoppade in snöret i bollen :) Vi stannade vid Jogersö-bron på vägen dit också för att fotografera lite :) Eller ja...Stella va modell och jag fotade (a) Aja, vi åkte hem sen och hunden sprang på :) Sen har det väl inte hänt så mkt mer tror jag. Hoppas jag får titta på Spartacus: Blood & Sand ikväll :/ Om Mamma Stella tillåter :) Vi synes!


Söta Trixie :D ♥

Jaha

Idag blir väl annu en slappardag :) Imorn ska mamma bort till morfar på kvällen så då ska Stella sova över för mamma vill inte lämna mig ensam :/ Saken är den att hon gjort det flera gånger förut xD Stellas villkor va att vi skulle äta makaroner med min sås till och det kan jag faktiskt gå med på :) Får hoppas på att det blir trevligt, men det blir det säkert ändå ;D Nu ska jag hoppa in i duschen så kanske bloggar mer sen (om ni har tur) :)


En annan bild på Stella och en kossa som kliar sig :)

Ny frilla :D

Va o klippte mig idag :) Blev en helt ny frilla :D Gillar den skarpt. Har inte gjort så mkt mer än det :/ Jag har typ bara läst och tittat på tv. Kan rekomendera bokserien Vampire Acadamy :D Mycket romantik och action (som jag gillar) ;D Kan också rekomendera Fallen ängel :) Sjukt bra!

Fallen ängel :) (första boken)

Vampire Acadamy (bok 1-4 av 5) :D

Stellas Svar :D

          Stella om Först Alex o sen Nyköping :):
Föresten får du sjukt bra bilder med din mobil! :D♥


Stella
om Först Alex o sen Nyköping :):
Gilla stort! Men du berättade inte att mössen och ödlorna var döda xD Det borde vi göra om :)
           Svar: Självklart ska det göras om :) Får väl fortsätta diskutera våra framtidsplaner då också ;D <3
                    Bilderna blir rätt bra för att va mobilkamera tycker ja me :)

Först Alex o sen Nyköping :)

Idag blev det att gå upp vid halv tio för jag skulle möta Stella vid kiosken en timme senare. Då blev det Cedertorp o Alex :) Tror jag fick några fina bilder på Dougle ;D Aja, Stella värmde upp Alex på banan sedan tog vi bort tyglarna och började longera med en person på ryggen :) Fast den personen hade inga stigläder så det blev lte skumpigt med tanke på Alex storlek ;) Funka väl rätt bra antar jag men det kändes larvigt att behöva hålla händerna som om man höll i ett par tyglar xD Höll på o flyga av en gång när Alex svängde och ja inte va beredd :O Men som tur va klarade jag mig :) Skicklig som men e (a)

Efter stallet åkte jag hem o duschade o satte mig vid datorn :) Och åt såklart (a) Sedan vid typ fem i fyra va jag hos Stella :) Vi skulle cykla in till Nyköping och äta på Donken o shit. Men...självklart...Gamla senila Viktoria glömde pengar så hon fick åka tillbaka hem och hämta :/ Men tillslut kom vi iväg o Stella såg två möss och två kopparödlor på vägen :S Stannade till hos kossarna och fick några bilder där med :D Sen åt vi på Donken o hade trevligt, sen vart det kossorna på vägen hem också o då hade jag typ koskit överallt xD Va hemma vid typ tjugo i tio tror jag :) Sen har jag bara varit inne på facebook o bloggat :) Och tvättat bort koskiten xD


Söta Dougle!! :D♥

Stellas favorit :)

Den svarta va min favorit :D

Den hade len tunga xD

Stella försöker komma närmare alla kossor som glor på henne :)

Stella är bäst! ♥

Ingen protest!♥

Jag vill rida!!

Gud va jag vill rida just nu! Speciellt efter att jag läste Stellas blogg. Men förhoppningsvis får jag rida på onsdag eller torsdag på Helios :D Så jag får väl stå ut :)

Igår va jag hemma hos Nathas stödfamilj och kollade på film och spela kort :D Filmen va Prince of Persia! Den borde alla se :) Natha höll på att börja böla flera gånger xD Woopie och Lollie bara skrattade åt henne :P Men sen vart det kortspel och musik :) Vi spelade Klubba Säl och jag vann :D Lollie va den enda som blev slagen xD Sen spelade vi bluff :) Vann där också men det kanske var för att jag bluffade en gång :) Fast då åkte jag dit xD Sen kollade vi roliga klipp på youtube och pown.it :) Rätt skoj :) Måste göra det nån mer gång :)


Jag & Stella i vintras när vi skulle på bio :)


Min helg :)

Min helg var rätt händelsefylld :) Om man bortser från lördag förmiddag såklart ^^ Men eftermiddagen var man ute på sjön tillsammans med pappa och cia och träffade fastern Anna och hennes sambo Pelle. Söndag (idag) var vi vid stendörren (där det regnade massor!!) och nynäs slott (där det inte regnade ett skit!!) på förmiddagen och till lunch fick man pizza! :O Det är ovanligt om man pratar om pappa xD Eftermiddagen tillbringades med ett par motorcyklar! :D Då åkte man en bra bit :) Först från pappa (bränn-ekeby) till buskhyttan och sen vidare därifrån till Uttervik. Sedan tillbaka till buskhyttan och sen Nävekvarn för å tanka. Sedan vart det Oxelösund för en glass vid Läget o sen blev det hem o kolla på tv :) trodde inte att man kunde bli så trött av lite frisk luft ^^ Men aja :) Kvällen har tillbringats med dator och teve. Som vanligt alltså :) Imorn blir väl en seg dag som vanligt :/ Fast mamma har semester så det blir väl upp i gryningen och jobba arslet av sig :) Om inte en viss Stella kommer och räddar mig från odjurets starka käftar (arbetets alltså) :)

Pratade med Mia idag (Granne och ridlärare på Stjärnholm) :D Hon har en häst som heter Helios (stor är han också) och Mia sa att jag skulle kunna få rida honom nu på sommarlovet när jag ville bara jag pratade med henne först :) Så jag pratade med henne som sagt och frågade om jag kunde rida honom nån gång i veckan men då hade han tappat en sko och hovslagarn kommer inte förrän på onsdag :( Men jag har klarat mig utan hästar rätt länge förut så jag klarar nog ett par dagar till :) Dessutom skulle hon ringa mig så fort jag kunde få rida igen så jag slipper springa dit och tigga :S

Som vanligt har jag inte haft kameran med mig så jag kan inte lägga upp bilder på nåt jag skrivit om som en viss person klagade på innan helgen ^^ Om man inte ska lägga upp en bild på den personen? Fast det vill hon nog inte :( Fast det kan ju bli en på henne och Alex :D

Det blev en hoppa bild på Stella Hagel och Alex Moor :)

Förlåt!

Jag har inte bloggat på fem månader och det känns fel att börja nu men jag ska göra mitt bästa :) Jag va på ridläger med Stella förra veckan och för första gången tyckte jag att det var roligt att hoppa och Geisa va helt underbar :D♥ Och jag sov i kollonin med Stella igår :) Vi glömde alla spel i bilen men vi lyckades underhålla oss själva och jag högg mig i foten med en spade xD Vi sjöng en massa också och hon mobbade min feta rumpa! Vi gick och la oss vid typ 1 eller halv 2 :) vi vaknade sen vid 11 och mamma kom och hämtade oss vid tolv. Efter det har det inte hänt så mycket förutom att jag va med Stella till stallet igår när hon skulle hoppa :) Jag fick också testa att hoppa Alex men det gick inge bra :/ Geisa va mycket roligare (a) Idag har jag bara suttit vid datorn och varit med mamma och handlat. Lite segt bara :( Jag kan bjuda på en bild osså :)


Trixie förra sommaren :)

RSS 2.0